KampüsCast ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörlüğü Bünyesinde Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü bünyesinde Podcast içeriği üretecek KampüsCast stüdyosunun açılışı Rektör Erenoğlu ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezinde yer alan Kurumsal İletişim Direktörlüğü Medya Merkezi Biriminin bir odası Podcast stüdyosu olarak tasarlandı. Açılışa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Kurumsal İletişim Direktörlüğü çalışanları, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldılar. 

Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis “Öncelikle rektör hocamıza bizi bu konuda yüreklendirdiği ve teşvik ettiği için teşekkür etmek istiyorum” diye başladığı konuşmasında “Hocamız sayesinde kurumsal iletişim direktörlüğü olarak yalnızca mevcut tanımlı görevlerimizi yapmıyoruz. Aynı zamanda da bu görevlerin üzerine daha neler geliştirebiliriz, kentle nasıl bütünleşebiliriz? Üniversitemizin faaliyetlerini nasıl daha gönüllü hale getirebiliriz ve öğrencilerimizin keyif aldığı işleri nasıl yapabiliriz diye planlamalar yapıyoruz. Öğrenci odaklı anlayışı bütün iletişim süreçlerini yaymaya çalışıyoruz” dedi. 

Ekipmanların hızlı bir şekilde alınması, tedarik edilmesi noktasında destek sunan Bilgi İşlem Daire Başkanı Cahit Kurt’a da teşekkürlerini ileten Doç. Dr. Ali Emre Bilis “Bu süreçteki esas yoğun planlamayı, işin iç akışını ve takip sürecini kurumsal iletişim direktör yardımcımız Doç. Dr. Onur Tatar hocamız yürüttü. Aynı zamanda bunu yalnızca idari bir iş olarak değil, öğrencilere bir yaşam alanı oluşturmak, öğrencilere kendilerinin hayata ilişkin düşünceleri yansıtmak için bir alan oluşturmak amacıyla da yaptı. Bu süreçte öğrencilerimiz aktif rol oynadılar. Zaten biz bundan sonraki süreçte de onların aktif rol oynamasını, burayı bir yaşam alanı, bir üretkenlik merkezi haline getirmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Kurumsal İletişim Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar “Burada biraz da öğrenci dili üzerinden onun estetik yapısı üzerinden bir yapı kurguluyoruz. Hatta birazdan açılıştan sonra medya mutfağı etkinliğinde gerçekleştireceğimiz beyin fırtınasıyla yapının detaylarını da şekillendireceğiz. Bunu önümüzdeki süreçte de instagram ve youtube üzerinden de aynı yapıyı sürdürmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu açılışa çok sayıda basın mensubunun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bugünkü varlığınız bizim için de değerli ama her şeyden önemlisi sizleri rol model olarak gören ve eğitimlerini sürdüren öğrencilerimiz için çok değerli” diyerek basın mensuplarına teşekkür etti. 

Üniversitelerin eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerinin yaygınlaştırılması açısından günümüzde medya, iletişim ve dijitalleşme sektörünün çok hızlı ilerlediğine vurgu yapan Rektör Erenoğlu “20 yıl önce sadece bir internet sitesi varken günümüzde özellikle sosyal medya ki belli sosyal medya kanalları kullanım açısından demode hale geldi. Yeni medya iletişim araçları tercih ediliyor, kullanılıyor ve bunlardan bir tanesi de özellikle içeriklere, zamandan ve mekandan bağımsız olarak özellikle gençlerin ulaşma istekleriyle şekillendirilmiş Spotify. Yurtdışında özellikle çok daha etkin kullanılıyor” diye konuştu. 

Gerçekleştirdikleri faaliyetlerin tamamını öğrenci odaklı yaptıklarına değinen Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu “Geleceğimizi bu arkadaşlar, öğrencilerimiz şekillendirecek. 10-15 sene sonra bizlerin yerlerini alacak kişilerin şimdiden kendi geleceklerini hazırlamasının yöntemidir bu. Güzel bir çalışma oldu ama daha yeni başlıyoruz. İçerik üretme ve teknolojiyi kullanma anlamında ben bu kanala çok güveniyorum. Üniversitemizi ve kentimizi gündeme getirici, yön verici çalışmaların ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi. 

Kurdela kesiminin gerçekleştirilmesinin ardından deneme Podcast yayını için kayıt alındı. 

Açılış sonrasında İletişim Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Medya Mutfağı etkinliğiyle KampüsCast’in yapısı ve gelişimi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.