Sosyal ve Dijital Medya Birimi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dijital İletişim Birimi 2022 yılı itibari ile faaliyetlerine başlamıştır. Birimin en önemli amacı üniversitenin internet sitesi başta olmak üzere tüm birimlerdeki sitelerin koordinatörlükçe belirlenen iletişim modeline uygun şekilde yürütülmesini temin etmek, dijital ortamda kurumsal bütünlüğün korunmasını sağlamaktır. Bununla birlikte birim, kurumsal iletişimin görev alanına giren her konuda etkili, doğru, bilimsel niteliği yüksek içerik üretmek ve üniversitenin yeni medya ortamlarındaki itibar algısını yükseltecek içerikleri geliştirmek amacındadır.

Birim Görevleri

Sosyal ve Dijital Medya Biriminin görevleri şunlardır:

a) Üniversitenin ve Direktörlüğün internet sitelerinin içeriklerinin yönetimini sağlamak,
b) Üniversitenin internet sitesi başta olmak üzere tüm birimlerdeki sitelerin Direktörlük tarafından
belirlenen içeriklere uygun şekilde yürütülmesini ve dijital ortamda kurumsal bütünlüğün
korunmasını sağlamak,
c) Üniversitenin sosyal medya hesaplarını yönetmek,
ç) Dijital ortamda ihtiyaç duyulan her konuda etkili, doğru, bilimsel niteliği yüksek ve hedef kitleye
yönelik tüm içerikleri üretmek,
d) Direktörlük birimlerince üretilen içeriklere, dijital veri paylaşımı sistemiyle tüm birimlerin
ulaşabilmesini sağlamak,
e) Direktörlük tarafından belirlen Sosyal ve Dijital Medya Yönergesi ile ilgili danışmanlık
yapmak,
f) Direktör tarafından verilecek diğer iş ve görevleri yerine getirmek.

Birim Sorumlusu

Sercan Değirmenci - Tel: 15011