"TÜBİTAK 2023 Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizinin ÇOMÜ Perspektifinden İrdelenmesi" Konulu Çalıştay Gerçekleştirildi

"TÜBİTAK 2023 Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizinin ÇOMÜ Perspektifinden İrdelenmesi" konulu çalıştayda Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, birim üst yöneticileriyle bir araya geldi. Çalıştaydan çıkan ortak fikre göre acil eylem planı şöyle özetlenebilir: Alan bazlı toplantıların yapılması, TÜBİTAK haritasındaki kalite ve hacmi oluşturan unsurlara dikkat edilmesi, birimlerde yetenek araştırmasına hızla başlanması, sanayi ile işbirliğinin ivedilikle güçlendirilmesi, sanayi kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda projeler yazılması, Sürekli Eğitim Merkezi’nin proaktif hale getirilmesi, yeni yapılandırılmakta olan Proje Destek Ofisi’nin akademisyenlere destekte daha etkin rol alması, halka ilişkiler ve tanıtım faaliyetlerinin artması, Teknopark’ın yalnızca akademisyenler tarafından değil öğrenciler tarafından da kullanılması, teknopark bünyesinde gerçekleştirilecek projelere öğrencileriin katılımının sağlanması, disiplinlerarası yayınların önemsenmesi ve çalıştayın farklı ölçeklerde iç ve dış paydaşların katılımıyla planlı veya plansız aralıklara devam etmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır.