Ramazan’ın ilk haftasında ÇOMÜ’den 49 aileye destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Sorumluluk Birimi faaliyetleri kapsamında bir projeye daha imza atıldı. ÇOMÜ Ramazan ayının ilk haftasında 49 farklı aileye erzak desteği sağladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Sorumluluk Birimi faaliyetleri kapsamında sürdürülen kampanyalara bir yenisi daha eklendi. Ramazan ayının ilk haftası Çanakkale’nin Merkez ilçesinde ikamet eden 49 farklı aileye erzak desteği ulaştırıldı. Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın koordinasyonunda gönüllü öğrencilerden oluşan ekip aileleri ziyaret ederek destek paketlerini teslim etti.

Kısa bir sürede toplanan Ramazan erzak kolileri 49 farklı ailenin evine bırakıldı. Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi aileler tespit edildi. Sosyal medya üzerinden erzak kolisi çağrısı yapan ekip kısa sürede hedefine ulaştı.  Projede yer alan öğrencilerden Mehmet Özçetin ‘’Gittiğimiz ailelerde genellikle kapıyı ilk açan çocuklar oldu. Kolileri gördüklerinde yüzlerindeki sevinci görmek her şeye değer… İhtiyaç sahipleri ailelerin ‘’Bizleri unutmamanız bizi çok mutlu etti.’’ sözlerini duyunca yaptığımız işin kıymetini bir kere daha anlamış olduk.’’ dedi.

Gönüllü ekipte yer alan Yasemin Çakar ‘’Ekipçe Ramazan bereketini sofralara ulaştırabiliyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Hiç durmadan çalışan ekip arkadaşlarıma, değerli hocalarıma ve desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu. Erzak dağıtımı sırasında gönüllü olarak destek sağlayan öğrencilerden Aykan Şahin ‘’Ayrı sofralarda olsak da aynı mutluluğu paylaşabiliyoruz. Bizlere bu mutluluğu dağıtmaya vesile olan destekçilerimize çok teşekkür ederim.’’ dedi.