“Cumhuriyetimizin 100 Yılında ÇOMÜ’lü Olmak” Adlı Fotoğraf Sergisi Açılışı Gerçekleşti

Cumhuriyetin 100. Yılına özel Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu “ÇOMÜ’lü Olmak” adlı öğrenci fotoğraf sergisinin açılışı ve ödül töreni Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencilerine ait 20 adet fotoğrafın sergilendiği törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, Direktör Yardımcıları Doç. Dr. Onur Tatar, Gökçe Güzel, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Çanakkale halkı katıldı.

Sergi açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  öğrencilerin yoğun olarak katılım gösterdiği etkinlikten memnuniyet duyduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bu sergi öğrencilerimizin çokça zaman geçirdiği kampüsümüzde; olayları, kurumları ve lokasyonları onların bakış açılarıyla görmek için oldukça güzel bir fırsat oldu. Üniversite olarak böyle etkinliklere oldukça önem veriyoruz. Öğrencilerimiz arasında bir derecelendirme yapmadan 20 fotoğraftan oluşan bir sergi oluşturduk. Üniversite olarak kültür, sanat, edebiyat, spor vb. gibi alanlarda daha fazla etkinlik düzenlemeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi bir paydaş olarak görüyor ve çoğu etkinliklerimize dahil etmeyi planlıyoruz” dedi ve başta etkinliği düzenleyen Kurumsal İletişim Direktörlüğüne, ardından diğer tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, başta Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na ve etkinliğin tüm paydaşlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında “ ÇOMÜ kimliğini benimsemiş, kurumsal aidiyet duygusu yüksek aynı zamanda sanatçı gözüne sahip olan öğrencilerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimize başarılarının devamını diliyor ve sonraki etkinliklerimize katkı sunmaya devam etmelerini diliyoruz” dedi.

Fotoğraf sergisinin Küratörlüğünü yapan Kurumsal İletişim Direktörü Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar ise sergide desteklerini esirgemeyen bütün ekibe ve katılımcılara teşekkür ederek “Sergimizde toplam 13 tane öğrencimizin 20 adet çalışması bulunmaktadır. Öğrencilerimizin gözünden bu köklü üniversitenin görsel arşivinin tutulması bizler için son derece önemli olmakla birlikte sergilerimize ilerleyen süreçlerde devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel serginin galerimizde açılışının yapılması bizim için de oldukça gurur verici bir durum. Aynı zamanda ben de eski bir ÇOMÜ mezunuyum. Bununda ayrı bir gururunu yaşıyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” 

Çanakkale Lions Kulüp Başkanı Öznur Doğangün, Rektör Erenoğlu’na öğrencilere destek verme şansını yarattığı için teşekkür ederek, “28 yılımı ÇOMÜ’de geçirmiş bir öğretim elemanı olarak kendi şehrimin üniversitesine, kendi ülkemin pırıl pırıl gençlerine aydınlık bir yol açmada her zaman üniversitemizin yanındayız” dedi. 

Fotoğraf sergisi öğrencilere hediye ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 

Sergi, 22-29 Aralık tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.