ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu NTV’ye Konuk Oldu

8 Temmuz günü NTV’de yayınlanan “Doğru Tercih” Programı sunucusu Sadık Gültekin’in sorularını yanıtlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversitede sunulan yüksek eğitim olanakları, yetkin eğitim kadrosu ve fakülteler içerisinde yapılan çalışmalar gibi birçok konuya değindi. 

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu “İlk hedefimiz belli indekslerde 1500, uzun vadede ilk 1500’e girmektir.” dedi.


Üniversitemizi tanıtan, gelecekte yapılması hedeflenen çalışmalardan bahseden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu “Bugün itibariyle 20 küsür fakültemiz var. Farklı alanlarda, farklı branşlarda konu uzmanı yüksek kaliteli bir eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme süreçleri yürütmekteyiz. Üniversitemiz köklenmeye yakın en köklü üniversitelerden biri. Geçmiş yıllarda, belli indekslerde dünya genelinde ilk 1500-2000 arasında yer almış bir üniversite. Bizim de ilk hedefimiz bu indekslerde 1500’e daha sonra ise uzun vadede ilk 1000’e girmektir. Bunun için gerekli planları, çalışmalarımızı hocalarımızın katılımıyla yapıyoruz.” dedi.


Araştırma ve geliştirme üniversitenin olmazsa olmazı, diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Çanakkale’nin özellikle pandemi sonrası Gıda ve Turizm konsepti ile farklı çalışmaları devlet politikası gereği oluşturdu. Orada bir Ezine Gıda İhtisas Organize ve Sanayi bölgesi hızla yükseliyor. Kentsel altyapı, ulaşım altyapısı ve lojistik altyapısı belli bir noktaya geldi. Tüm altyapı hazır, biz ise üniversite ve Çanakkale’deki tüm kamu kurum/kuruluşlarıyla gerekli üst yapıyı kazandırıp ülkemize katkı değer sağlamayı umut ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde toplam 137 öğrenci topluluğu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Farklı çalışmalar, farklı ölçekte çalışmalar olsa da biz bu çalışmaları ulusal ve uluslar arası düzeyde kulüp mantığıyla, aktif dinamik bir yapı olarak üniversitemize kanalize edeceğiz. Sağlık Kültür Daire Başkanlığımız ile o konuda bir talimat verdik. Çalışmalara devam ediyoruz.” diyerek gelecekte yapılacak çalışmalara bir kapı araladı.


Öğrencilerin sosyal gelişimlerine önem verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Deprem sonrası özellikle Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın hocamıza çok teşekkür etmek istiyorum. Onun liderliğinde bütün birimlerimizin öğrenci ve öğretim elemanlarımız katkılarıyla çok kıymetli çalışmalar yaptık. Orada kısa süreli fiziki rehabilitasyon ve uzun süreli psikolojik rehabilitasyon çalışmalarımız oldu. Öğrenciler ders dışında aktif olup bu çalışmalar sosyal gelişimlerine çok büyük katkı sağlıyor.” dedi.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, konuşmasının sonunda aday öğrencilere üniversite tercihleri için tavsiyelerde bulundu.


Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu “Aday öğrencilerimiz, kıymetli gençlerimiz çok önemli bir süreç atlatıyorlar şu anda bir sınav dönemi bitti fakat bundan sonra artık meslek seçmeyecekler, hayatlarını seçecekler. Bu konu çok önemli. Rehber öğretmenleri ve Üniversite tanıtım günleri gibi birçok profesyonel yardım almalarını isterim. Sınava giren tüm öğrencilerimizi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tanıtım günlerine davet ediyorum. Üniversite tanıtım günlerimizde birimlerimizi ve mesleklerimizi tanıtacağız. Son olarak da üniversitemizin sosyal medya hesapları, web sayfaları veya direkt ulaşabilecekleri birimlerden üniversitemizi tanımalarını tavsiye ediyorum.” dedi.