ÇOMÜ Başarısı Hatay’a Uzanacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenlerinin, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen Patentle Türkiye 3. Üniversiteler Patent Yarışmasında elde ettiği başarı, ÇOMÜ aracılığıyla Hatay’a armağan edilecek. Başarı kapsamında 10.000 TL para ödülü almaya hak kazanan ÇOMÜ’lü akademisyenler, TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nın Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında desteklenmeye değer bulunan “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı projeye destek verdi. Depremzedelere ulaştırılmak üzere gıda ve konserve desteği Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik proje ekibine teslim edildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen Patentle Türkiye 3. Üniversiteler Patent Yarışmasında Türkiye 7.’liği ve 10.000 TL para ödülünü almaya hak kazandı. “Kuantum Temelli Bilgi Güvenliği İçin Kuantum Takviyeli Öğrenme İle Anahtar Üretimi Ve Güvenli İletişim Yöntemi” başlıklı patentle 10.000 TL para ödülü almaya hak kazanan Prof. Dr. İhsan Yılmaz ve Öğr. Gör. Ercan Çağlar, aldıkları para ödülünü 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve depremden etkilenen vatandaşlara bağışlayacağını açıkladı.

Bağış kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nın Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında desteklenmeye değer bulunan “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı projeye depremzedelere ulaştırılmak üzere giyim ve konserve ürünleri proje ekibine teslim edildi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın koordinasyonunda teslim alınan ürünlerin ardından deprem bölgesinde gerçekleştirilecek “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesine ilişkin detaylar aktarıldı. Görüşme iyi dilek ve temennilerle son buldu.