Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik Projesi Kapanış Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, sosyal Sorumluluk Birimi’nin, TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından afet bölgesi için hazırlanan "Bilim Her Yerde" özel destek çağrısı kapsamında hayata geçirilen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik Projesi”nin kapanış töreni 5 Temmuz günü, Troya Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, deprem sonrası üniversitelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçerek işbirlikleri ile hareket edildiğini hatırlattı.

Hazırlanan bu projenin de önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Erenoğlu ayrıca üniversitelerin en temel misyonlarından birinin; eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirmenin dışında sosyal sorumluluk ve toplumsal katkı olduğunu vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, hayata geçirilen projeler vesilesi ile toplumsal katkının yanı sıra hem öğrencilerin hem de akademik ve idari personelin yaşamlarına doğrudan katkı sağladığını belirterek projeye destek veren tüm ekibe teşekkür etti.

Proje yürütücüsü ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından, depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bu kapsamda hızlıca organize olup oluşturdukları yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdıklarını dile getiren Doç. Dr. Ilgın, bölgedeki insanların yaralarını bir nebze olsun sarabildikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Doç. Dr. Ilgın, hazırladıkları projenin de başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, kendilerine destek sağlayanlara teşekkür etti.

Törene; Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, iletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Özbek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tohumcu’nun yanı sıra Proje destekçilerinden Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Kolunsağ Muflon Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kolunsağ ve Anne Bak Anonim Şirketi Yöneticisi Gülşah Şen Korkmaz proje yürütücüleri ve akademisyenler katıldı.

Konuşmaların ardından projeye katkı sunanlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.