“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni” Gerçekleştirildi

Çanakkale Valiliği tarafından 15 Temmuz Darbe girişimin 7. yıl dönümü sebebiyle bu uğurda can veren şehitlerimizi anmak için düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği tarafından bir anma töreni gerçekleştirildi. Tören, Çanakkale Merkez Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Vali İlhami Aktaş tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Çanakkale il protokolünün ve vatandaşların katıldığı anma töreninde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp İskele Demokrasi Meydanı’nda son bulan 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’nun ardından bayrak devir teslimi yapıldı. Anma Töreni kapsamında, 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü de yapıldı. Yapılan yürüyüşe, kordon boyunca tekneler ve gemiler de eşlik etti.

15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü’ne; Şehit yakınları, Gaziler ve aileleri, Vali İlhami Aktaş ile eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve  Prof. Dr. Dinçay Köksal, İl protokol üyeleri, Gazi Dernekleri, askeri ve mülki erkan ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Büşra Yücel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü